2012. június 14., csütörtök

Saláta percek - Salad minutes

Igen, igen egy újabb saláta recept következik - a tárházam kifogyhatatlan! :) A barátnőim voltak nálunk és valami könnyű de mégis finom vacsit szerettem volna készíteni. (figyelünk a vonalakra ugyanis) Az elronthatatlan és megunhatatlan görög saláta jutott eszembe...de gondoltam még fel kéne dobni valamivel ezt az egyszerű receptet, és a tonhalra esett a választás. Utólag bebizonyosodott, hogy nagyon jó ötlet volt! A tonhallal már egészen pofás egy-tál étel kinézete lett és tartalmas is kenyérrel vagy a nélkül is.
Én így készítettem: paradicsom, uborka, feta, sok balzsam ecet, málna ecet és olíva olaj, só, bors majd a tonhal már csak a szervírozáskor került rá, mert a kutyulásnál eléggé szétesett volna.
Lehet ezt még turbózni olíva bogyóval és tojással is...




 Yes, yes, a salad recipe again – my salad recipe collection is limitless! :) I had my girls visited us for a chat and I wanted to prepare something light yet delicious. I was thinking about the old Greek salad which is impossible to be bored of and its’s also impossible to screw up...but I was also thinking about freshing it up with something and I decided for tuna. After all proved to be a very good idea! Tuna is a very attractive ingredient and adding to this simple salad made a good meal with or without bread or toast.
This is how I made it: tomato, cucumber, feta cheese, a lot of balsamic vinegar, raspberry vinegar and olive oil, salt, and pepper and only at serving I added the fish – otherwise it would fall apart when mixing.
You can further-edit it with some boiled eggs and olives....







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése